fbpx

Ravitsemuskurssi

325,00 sisältää ALV

LKL ry hyväksymä ravitsemuskurssi luontaisterapeuteille.

Ravitsemuskurssilla tutustutaan luontaislääkinnälliseen ja funktionaaliseen ravitsemusnäkemykseen. Kurssilla tarkastellaan ravitsemuksen merkitystä terveyden ennaltaehkäisyssä, palauttamisessa ja ylläpidossa. Kurssin aikana käydään läpi mm. ravitsemuksen fysiologiaa, ravintoaineita ja niiden merkitystä keholle, ravitsemuksen tukemista mm. ravintolisin, tyypillisimpien sairauksien- ja häiriötilanteiden tukemista ravinto-ohjauksella sekä erityisryhmiä, kuten raskaana olevien ravitsemusta. Opit huomioimaan ja ohjamaan asiakasta ravitsemuksessa hoitotyön ohessa. Kurssin laajuus 2 op.

Kurssin hinta sisältää koulutuksen, materiaalin ja todistuksen.  Toteutus Teamsin välityksellä.

Aika: tiistai-iltaisin (klo 17-21) syys-marraskuun aikana 5.9. + 26.9. + 17.10. + 7.11. + 28.11.2023

Kuvaus

Kurssin tarkoituksena on antaa luontaisterapeuteille käytännönläheistä tietoa, miten ravinnolla voidaan ylläpitää ja palauttaa terveyttä sekä kannustaa terveellisiin ruokailu-tottumuksiin. Tarkoituksena on, että terapeutti pystyy ohjaamaan asiakasta myös terveellisen ravitsemuksen saloihin. Kurssi soveltuu myös kaikille ravitsemuksesta kiinnostuneille.

Sisältö koostuu:

  • Ravinnon merkityksestä terveydelle ja mitä on luonnollinen ravitsemus
  • Tiivistetystä anatomian ja fysiologian osuudesta (mm. ruoansulatus, solu, hermosto).
  • Tutustustaan erilaisiin ravintoaineisiin ja niiden merkitykseen.
  • Tutustutaan tyypillisimpiin erikoisruokavalioihin ja ravitsemushaasteisiin, joita asiakkailla voi olla. Sekä miten näitä voidaan korjata.
  • Perehdytään myös erityisryhmien ruokavalioon, kuten raskaanaolevat ja pikkulapset.
  • Pohditaan, mitä kaikkea kaupasta voi löytyä ja miten niitä voi hyödyntää ruokavaliossa.

Jokainen opiskelija pitää ruokapäiväkirjaa kurssin aikana ja oppii havainnoimaan omaa ravitsemustaan samalla.

Kurssi pidetään etänä Teamsin välityksellä. Jokainen kerta tallennetaan ja opiskelijalla on aikaa katsoa tallenteet vuoden 2023 loppuun asti.

Kurssin kouluttaja Tanjalla on 10 vuoden kokemus FLT ravintovalmentajana®. Hänellä on näkemystä myös perusterveydenhuollon puolelta terveydenhoitajan koulutuksen kautta.