Tanja Hakala

Hei, olen Tanja. Koulutukseltani olen terveydenhoitaja YAMK ja FLT Ravintovalmentaja®. Ennen sairaanhoitaja/terveydenhoitaja AMK valmistumistani olin kouluttautunut lähihoitajaksi, joten hoitaminen ja ihmisten auttaminen on ollut minulle tärkeää jo lapsesta asti. Nyt olen myös kouluttautunut vyöhyketerapeuttiseksi vauvahierojaksi ja vyöhyketerapeuttiseksi raskaushierojaksi, jotta voin auttaa vauvaperheitä voimaan hyvin jo alusta alkaen pehmein lempein ottein. Olen myös aloittanut refleksologian eli koko kehon vyöhyketerapia opinnot, jotta voin auttaa vyöhyketerapian keinoin vauvasta vaariin.  

Kiinnostuin ravitsemusasioita jo 17 -vuotiaana, jolloin sairastuin Sjögrenin syndroomaan. Noihin samoihin aikoihin minulla todettiin myös Addisonin tauti, josta diagnoosi myöhemmin muutettiin oraalisen kortikosteroidin aiheuttamaksi lisämunuaisen lamaksi eli toisin sanoen 12 -vuotiaasta asti käytetyt astmalääkkeet olivat saaneet lisämunuaiseni lamaantumaan. Olen itse saanut valtavan paljon helpotusta sairauksiini ravitsemuksen avulla ja haluan auttaa myös sinua voimaan paremmin. Vaikka minulla on kaksi erillistä autoimmuunisairautta, en tarvitse niihin päivittäisiä lääkkeitä.

Pidän tieto taitoa yllä koko ajan mitä mielenkiintoisempien koulutuksien kautta. Lisäksi minulla on tulkintapätevyys useisiin funktionaalisiin testeihin, kuten ruoansulatustestit, allergiat- ja yliherkkyydet, hormonitestit ja aineenvaihduntatestit.  Näitä testejä tarjoavat MDD terveyspalvelut, lääkärikeskus Astris ja Nordic laboratories.

Facebookista löytyy myös ylläpitämäni ja perustamani ryhmä AIP eli autoimmuuniprotokolla Suomessa.