Refleksologian elementit: vesi

Elementeistä toisena refleksologiassa on vesi. Tulesta kirjoitinkin jo edellisen blogitekstin. Kuten aiemmin jo mainitsin, niin jokaisella meistä on kaikkia viittä elementtiä, mutta yksi niistä saattaa olla selkeästi muita vahvempi tai jotain merkittävästi vähemmän. Elementtien tasapainolla on merkitystä mm. sairauksien ja terveysongelmien hoitamisessa, nin fyysisenkehon kuin mielenkin puolella.

kuva: unsplash.com

Elimistä perna hallitsee vesielementtiä. Siihen myös liitetään ilta ja syksy sekä laskeva kuu. Usein vesi-ihmiset joko rakastavat näitä ajankohtia tai juuri omat oireet esiintyvät näiden aikojen puitteissa. Vesielementtiin liitetään feminiinisyys, kollektiivisuus ja vastakkaisuus, mutta myös erottautuminen.

Vesi-ihmiset ovat luonteeltaan sopeutuvia, mukautuvia ja heillä on kyky asettua toisen rooliin. He eivät välttämättä osaa pitää omia puoliaan ja saattavat sortua jopa martyyrimaisuuteen. Vesi-ihmiset ovat hyviä terapeutteja ja heillä on vahva kehonkieli. Vallankäyttö on hienojakoista, mutta voimakasta.

Fyysisistä vaivoistaan vesi-ihmisille herkästi kehittyy turvotuksia ja nesteen kertymistä sekä limakalvot voivat olla kuivat. Lihaksissa on valtavasti vettä ja sen vuoksi myös lihaslukot ja jumit saattavat olla tyypillisinä vaivoina. Etenkin säärien ja pohkeiden alue polvista nilkkoihin saattavat oireilla; polvivaivat, lihaskrampit, pohkeiden ja säärien turvotus, nilkan alueen vaivat.

Vesi liitetään vahvoihin tunteisiin ja siksi myös psyykekin saattaa olla hyvin herkkänä apatialle, masennukselle ja alakulolle. Liiallinen vesi voi herkästi heikentää myös immuunipuolustusta. Kuten tiedämme, niin vesi voi muuttaa muotoaan: jäätyä, höyrystyä, virrata vapaasti nestemäisenä. Siksi myös vesi-ihminen on hyvin muuttuvainen ja tämä näkyy mm. herkästi erilaisina ihoreaktiona.

Kun kaikki elementit ovat sulassa sovussa keskenään, toinen toistaan tasapainottaen, keho voi hyvin, on terve ja elinvoimainen. Refleksologisella hoidolla voidaan tasapainottaa elementtejä ja saavuttaa näiden kesken tasapaino.

Tervetuloa kokeilemaan refleksologista hoitoa ja hakemaan elementtien tasapainoa <3 Hoitoja saatavilla Myyrmäessä ja Malmilla. Ajanvaraukseen pääset tästä.