Refleksologian elementit: Tuli

Refleksologian mukaan kehossa virtaa 5 elementtiä: tuli, vesi, ilma, kristalli ja eetteri. Näihin voidaan lisätä vielä mentaali ja kaaos, mutta nämä elementit eivät välttämättä esiinny kaikilla. Etenkin heillä, joilla oma minuus on kateissa tai elämä pyörii ”oman navan ympärillä”, voi mentaali- ja kaaoselementtikin olla kateissa. Näillä jokaisella elementillä on paikkansa ja niiden tasapaino on tärkeä. Jos jotain elementtiä on liikaa tai liian vähän, aiheuttaa se epätasapainotiloja kehossa. Jokaisella on kaikkea, ja lähes jokaisella myös jokin elementeistä on luontaisesti vallitsevampi.

kuva: Unsplash.com

Perehdytään ensimmäiseksi elementeistä tuleen, kaiken alulle panijaan. Tuli on voimakas elementti, jota hallitsee elementeistä maksa ja tuleen liitetään punainen väri. Punainen on myös veren väri ja heillä, joilla tuli on epätasapainossa, usein onkin vereen liittyviä haasteita: anemiaa, verenvuotoja, sydän- ja verisuonisairauksia, mutta myös tulehduksia (punoitusta). Maksan alueen sairaudet, runsas hikoilu (kuumuus) voi kieliä liiallisesta tulielementistä. Solujen energiakeskukset mitokondriot työstävät soluille energiaa, tarvitaan jälleen tulta. Mikäli tuli on hiipunut ja energia on vähissä, voi se ilmentyä paleluna, heikkona immuniteettinä ja mahdollisesti väsymyksenä. Energiaa ei vain ole, ihan kuin joku olisi sammuttanut sisäisen liekin. Mutta on muistettava myös, että tuli on elementtinä hyvin puhdistava ja siksi myös mahdollistaa paljon uusia alkuja; kuten fenix-linnulla.

Kuva: unsplash.com

Tulen elementti käyttää teon sanaa Minä olen. Siihen liittyvät vahvasti selviäminen, kokeminen, rohkaistuminen ja itsearvostuksen kasvaminen. Näiden piirteiden kanssa kamppailevalla usein tuli on epätasapainossa. Tulihenkilöt ovat usein hyvin temperamenttisia, intohimoisia, nopeita liikkeissään ja laittavat paljon uusia asioita liikkeelle. He ovat erinomaisia johtajia ja karismaattisia henkilöitä, mutta voivat olla pahimmassa tapauksessa itsekkäitä ja narsistisia luonteita. He turhautuvat helposti ja heillä ei ole pitkäjänteisyyttä.

Refleksologian keinoin voidaan eri elementtejä tasapainottaa: liika tuli saadaan heikkenemään ja heikkoa tulta voidaan vahvistaa. Samalla myös muut elementit saavat oman tukensa.

Seuraavaksi keskitymme elementeistä veteen, pysy kuulolla!