Katsaus menneeseen ja tulevaan

Viimeisestä blogikirjoituksesta on kulunut jo useampi kuukausi, mutta syynä tähän ollut erittäin kiireinen ja tiukka aikatauluinen syksy. Syksyn mittaan ollut koulutuksia toisensa perään, mutta vain palvellaakseni teitä paremmin ensi vuoden puolella. Jos kevät tulisi rauhallisemmin tuulin ja ehtisi myös blogia säännöllisemmin kynäilemään.

Mitä vuoteen 2017 mahtuikaan…

Vuosi 2017 oli Omppupolulla muutoksen vuosi, kun keväällä vihdoin sain mahdollisuuden panostaa ainoastaan yrittämiseen jättäen kaupungin terveyskeskustyön historiaan. Ahtaat kaavoihin tungetut terveydenhuoltomallit olivat ahdistaneet minua jo pitkään ja nyt minulla on mahdollisuus auttaa kaikkia parhaan osaamiseni mukaan, ei sen mukaan, mitä ”yläkerrasta” sanellaan tai mikä on tämän päivän trendi.

Vuonna 2017 starttasi myös vanhemmille suunnatut vauvahierontakurssit. Vuoden aikana 49 vauvaa äiteineen (ja oli muutama isäkin joukossa) kävivät hakemassa opit vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan. Ihania onnistumisia ja palautetta tuli vanhemmilta mm. seuraavaa:

”Meillä hieronnan vaikutus näkyy päiväviihtyvyydessä ja yöunissa. Kurssin vikan kerran jälkeisenä yönä nukuttiin 4h+4h+2h ja viime yönä, kun olin aamulla hieronut, nukuttiin pisimmillään 5h pätkä, joka on vauvalle (9vko) enkka! Tervemenoa koliikki 

Kevään aikana aloitin myös ravintovalmennukset Helsingin Antioksidanttiklinikalla. Antioksidanttiklinikan tiiviin yhteistyön ansiosta olen pystynyt antamaan asiakkaille parempaa palvelua, kun lääkäreiden konsultaatiot toimivat, vaikka lääkäreille ei olisikaan aikoja. Saumaton yhteistyö lääkäreiden kanssa ja älytön tieto taito, joka klinikan sisällä siirtyy ammattilaiselta toiselle, on tuonut työhöni aivan uutta nostetta ja asiakkailtakin tullut kiitosta yhteistyön toimivuudesta. Antioksidanttiklinikan kaltaisia lääkärikeskuksia saisi olla useammassa kaupungissa. Ravintovalmennuksiin liittyen sain koko vuoden olla myös FLT ravintovalmentaja – asiantuntijana lääkäri Olli Sovijärven Vatsa Kuntoon -valmennuksissa.

Kesän jälkeen toinen vastaanottopisteeni muutti Malmille ElonAskeleen Hyvän Olon Keskukseen, jonne myös siirtyivät vanhempien vauvahierontakurssit. Hoitola on helmi keskeisellä paikalla Malmia, jossa ravintovalmennnuksen ja vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan lisäksi löytyy mm. hierojia, kosmetologi, vyöhyketerapeutteja, energiahoitajia ja imetysohjausta. Jokaiselle jotain ja koko perhe tulee hoidettua saman katon alla 🙂 Näin loistavassa ammattitaitoisessa porukassa on ilo työskennellä ja kuten Antioksidanttiklinikallakin, niin ElonAskeleellakin täydennämme toistemme osaamista ja asiakas saa parasta mahdollista hoitoa <3

Ehdinpä alussa kertomaan, että olen ollut koko syksyn ”koulun penkillä”. Itse asiassa koulutusputki alkoi jo kesästä ja jatkui koko syksyn. Kesän ja syksyn aikana opin lisää lasten ravintovalmennuksesta, sain diplomin DUTCH hormonitestin käyttökoulutuksesta, josta postasinkin Facebook-sivuille aiemmin, kouluttauduin Nordicin DNA-testien tulkitsijaksi sekä kävin imetysohjaajakoulutuksen. Mukaan mahtui myös pienempiä yhden päivän koulutuksia mm. MDD terveyspalveluiden ja Astriksen järjestämänä liittyen heidän tarjoamiinsa testeihin ja niiden avulla hoitamiseen. Uuden vuoden alla palautin myös viimeiset tehtävät urheiluravitsemuksen perusopinnoista (30 op) ja nyt vain todistusta odotellessa 🙂

Mitä Omppupolulla on tiedossa vuonna 2018?

Palveluvalikoimani kasvaa vyöhyketerapeuttisen hieronnan osalta mukaan tulee myös raskaushieronta, josta olen alkuvuoden aikana käymässä koulutuksen. Tästä tulen kertomaan lisää heti, kun pätevyys on hankittu. Myös vyöhyketerapeutin ammatti on haaveissa ja mahdollisesti nekin käynnistyvät tulevan vuoden aikana, jolloin hoitorepertuaari laajenee vauvasta vaariin 🙂 Imetysohjaajakoulutuksen myötä ensi vuoden puolella alkaa myös imetysohjaukset ja siitäkin tulee tietoa heti, kun saan konseptit hiottua kuntoon.

Ravintovalmennuspuolella ensi vuoden tarjontaan tulee lisäksi mm. DNA geenitestien tarjoaminen asiakkaille. Geenitestit ovat loistava mahdollisuus kurkata omaan geeniperimään ja optimoida sitä kautta omaa terveyttään. Nordicin geenitestit voivat antaa tietoa juuri sinulle oikeanlaisesta ravinnosta ja elämäntavoissa ja auttaa paremmin mm. ehkäisemäänn urheiluvammoja, laihtumaan, suojelemaan itseään hormonaalisilta syöviltä sekä suojelemaan verisuonesi terveyttä. On tietenkin sanomattakin selvää, että ravitsemuksella ja elämäntavoilla pystyy optimoimaan jo paljon ilman erillsiä testejä, mutta joskus ne ei yksistään riitä ja pitää selvitellä enemmän.

2018 aikana tulen viimein toteuttamaan AIP verkkovalmennuksen. Sen aikatauluista en vielä puhu enempää, mutta projekti ollut jo niin kauan työn alla, että viimein pääsen auttamaan paremmin autoimmuunisairaita laajemmin kuin pelkän Facebook-ryhmän avulla. Facebook-ryhmä on kasvanut vuoden aikana todella paljon ja vertaistuki aivan loistavaa, kiitos siitä ryhmäläisille. <3 Nyt ryhmässä on 1725 jäsentä, joka on huikea luku!

Jotta suutarin lapset ja suutari ei aina jäisi ilman niitä kenkiään, on oman terveyden mittaaminen, biohakkerointi ja optimointi ponkaissut uuteen nousuun. Tästä tulen teille vielä kertomaan lisää tulevaisuudessa, kun paljastan, mitä testien avulla voi saada selville. Asioita, joita ette ehkä itsekään koskaan ole voineet kuvitellakaan.

Tehdään vuodesta 2018 hyvinvoinnin ja terveyden vuosi. Hyvää Uutta Vuotta kaikille!