Helppo ja herkullinen arkiruoka: Spagettikurpitsaa tomaatti-broilerikastikkeella.

Mikä ihmeen spagettikurpitsa? Tämän kysymyksen heitin itsekin ilmoille pari vuotta sitten, kun tähän kurpitsaan törmäsin. Rohkeasti otin sen luomupiirin hyllyltä kassiini ja lähdin kotiin googlettamaan ohjeita siitä.

lähde: wikipedia.fi

Spagettikurpitsa on saanut nimensä siitä, että siitä voi valmistaa kurpitsaspagettia hyvin yksinkertaisesti. Paahtamalla kurpitsaa uunissa se pehmenee, jolloin siitä voi haarukan avulla kaapia spagettimaista massaa lautaselle. Vaihtoehto on myös viljaton, jolloin sopii hyvin viljattomaan ruokavalioon, vhh-ruokavalioon tai ihan kenen tahansa ruokavalioon, etenkin jos miettii, miten niitä kasviksia voisi lautaselle lisätä! Voit vaikka osan normaalista pasta-annoksestasi korvata spagettikurpitsalla. Kurpitsa on hyvin miedon makuista, joten sen kanssa sopii tulisempikin kastike.

Nopea broileri-tomaattikastike

400 g broilerin filesuikaleita
1 prk säilöttyjä, kuorittuja tomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
yrttejä
mausteita mielesi mukaan

Lämmitä paistinpannussa oliiviöljy. Lisää kanapalat ja ruskista kevyesti. Kaada mukaan tomaatit mehuineen. Keitä kastiketta kasaan, jotta ei ole kovin nestemäistä. Voit sen myös suurustaa jauhoilla halutessasi. Mausta mielesi mukaan kuivatuilla yrteillä ja suolalla. Itse käytin basilikaa ja oreganoa tällä kertaa.

Spagetti kurpitsasta

Halkaise kurpista kahtia. Poista siemenet. Parhaiten onnistuin tässä lusikan avulla. Sivele pinnoille oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kurpista leikkuupuoli alaspäin leivinpellille. Paahda noin 45 minuuttia ja anna jäähtyä hetki paahtamisen jälkeen. Raaputa haarukalla kurpitsasta pitkiä spagetinmuotoisia nauhoja, pane isoon siivilään ja anna valua hetken nestettä. Tarjoile broilerikastikkeen ja juustoraasteen kera.