FLT Ravintovalmennus®

Haluan kuulla tarinasi. Kun tiedän, kuka olet, osaan auttaa sinua eteenpäin. Ravintovalmennuksessa kartoitan mm. suoliston ja ruoansulatuksen tilannetta, vastustuskykyä, kehon tulehdustilaa, maksan toimintaa, hormonitasapainoa, palautumista, unta ja stressiä. Elämäntapasi, elinympäristösi, oireesi, historiasi ja laboratoriokokeesi kertovat paljon tilanteestasi. Autan sinua näkemään terveytesi kokonaisuutena.

Ravintovalmennus ei ole kuntokuuri tai dieetti. Kyseessä on kokonaisvaltainen ja henkilökohtainen ohjelma, jonka tavoitteena on palauttaa terveytesi. En räätälöi sinulle yksityiskohtaista ruokavaliota päivä päivältä, vaan opetan sinua koostamaan aterian oikein, juuri sinulle sopivalla tavalla ja oikeista raaka-aineista.

Yllä olevassa kuvassa näet, mistä kaikista asioista koostut. Näiden perusteella kartoitan tilannettasi ja laadin sinusta kattavan aikajanan syntymästä tähän päivään saakka. Ympyrän avulla voidaan kartoittaa elimistösi toimintoja, oireita ja riskitekijöitä. Sen avulla saa kuvan, miksi sairastut ja mitä elimistön järjestelmiä on ensisijaisesti hyvä hoitaa ja tukea

Ennen ravintovalmennusta saat täytettäväksi perusteellisen esitietolomakkeen sekä oirekyselyn. Olen myös kiinnostunut aiemmista laboratoriokokeistasi ja tutkimuksista, joita sinulle on tehty, joten ne kannattaa ottaa mukaan.

Ensimmäisen tapaamiskerran kesto on 2 tuntia. Esitietolomakkeiden perusteella käyn kanssasi läpi historiasi ja muodostan aikajanan tilanteestasi ja siihen johtaneista asioista. Tämän perusteella laadin sinulle kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen hoito-ohjelman, joka huomioi ravitsemuksen ohella elämäntilanteesi ja elämäntapasi. Sovimme lisäksi yhdessä tavoitteet ja suunnitelman niihin pääsemiseksi. Käynnistä saat henkilökohtaiset kirjalliset ohjeet vastaanoton jälkeen sähköpostiisi.

Ravintovalmennuksessa saat vinkkejä ruokavalioon, ravintolisien käyttöön, nukkumiseen, liikkumiseen, palautumiseen ja stressihallintaan. Tarvittaessa suosittelen laboratoriokokeita sekä suomalaisissa laboratorioissa että ulkomaille lähteviä funktionaalisen lääketieteen testejä, kuten suolistoanalyysejä. Funktionaalisen lääketieteen testejä voi tilata kauttani ja autan niiden tulkinnassa ja hoito-ohjeiden laadinnassa.

Suosittelen sinua varaamaan seurantakäynnin jo ensimmäisen käynnin yhteydessä. Pitkään jatkuneiden ongelmien kohdalla on tärkeää edetä yhdessä askel askeleelta kohti parempaa vointia pysyvien muutosten aikaansaamiseksi. Seurantakäynnit ovat kestoltaan tunnin mittaisia. Vastaanotolla käydään läpi tapahtuneet muutokset sekä pureudutaan niihin ongelmiin, joita on vielä jäljellä. Seurantakäyntien määrä on yksilöllinen.

Tervetuloa ravintovalmennukseen.